inlägg

Hur dejtade man på Jesus tid?

Förr i tiden vet nog ingen hur folk gjorde för att hitta en partner. Det verkade mest som om man gifte sig efter vilken ekonomi man hade. Då alla pengar låg hos kungligheterna och prästerna så fick vanligt folk som var utfattiga gifta sig med varandra.

Det hände nog aldrig att någon som växt upp i en grott helt plötsligt fick bo på ett slott med en prins. Detta är bara på film och i unga kvinnors fantasi. Om man tittar på vanligt folk som gifter in sig i kungligheter så är det ändå folk som lever normal eller på något sätt har gemensamma vänner med kungafamiljen. Det händer aldrig att en prins helt plötsligt besöker ett fattigt område och där blir kär i en kvinna. Världen ser tyvärr inte ut så och har aldrig gjort det.

Man ska inte vara ett röt ägg när man dejtar

På Jesus tid så gifte man sig med grannflickan om familjen tyckte att det passade. I dagens frikyrkor så försöker så många singlar som möjligt träffa andra i samma församling för då har man mer gemensamt. Vad de glömmer att har man för mycket gemensamt så finns det heller inget lockade eller spännande med den personen. Man ska vara olika och bästa sättet att verkligen hitta någon är faktiskt via dejtingsidor som erbjuder större pool av män och kvinnor. Du vet heller aldrig vad du kommer att bli kär i förrän du verkligen får träffa någon som faktiskt får ditt hjärta att slå.

Tur att man inte lever på Jesus tid för då skulle man inte ens ha internet eller dejtingsidor. Då skulle man få ta det som ens föräldrar trivdes med. För på den tiden var det nog en mamma och pappa som sökte efter någon som kanske kund epassa in i deras liv. Man valde inte en kvinna efter hennes utseende utan kanske mer efter vilka sysslor hon kan tänka sig göra i den nya familjen. Kriterierna var helt annorlunda säkert på den tiden och tur det att man lever i dag. I dag har du mer möjligheter och slipper dina föräldrars godkännande.

Sedan finns det alltid kulturer där föräldrar fortfarande väljer vem barnen ska gifta sig med. Det är också tråkigt att det fortfarande i vår moderna tid framkommer. Vi önskar ju så klart att alla så ska få vara med den person de älskar. Var och en har rätt att välja sin egen partner. Vi lever i en tid då förändring sker ganska snabbt att vi inte ens vet vad som komma skalla dagen därför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *