inlägg

När man växer i från varandra

Förut när jag gick i kyrkan så lärde jag känna en person som var väldigt kristen. Hon ville så gärna träffa någon från samma kyrka för att hon trodde att äktenskapet skulle hålla längre. Hon ville att de skulle ha exakt samma tro dvs tron på Jesus Kristus från Nazareth.

Hon fick sin vilja och träffade en man från samma församling som henne själv. Det visade sig sedan att de ändå inte kunde komma överens. Hon ville inte ha barn men han ville ha barn. Till slut övertalade han henne till att de skulle skaffa sig ett barn. De skaffade sig även barn och barnen gick i den kristna skolan som var knutet till församlingen. Då pratar vi om frikyrka som är privat och skolan betalas av medlemmarna. Dvs man bidrar pengar till församlingen som sedan går till den kristna skolan och dagis mm.

Hon var en hönshjärna med andra ord. En tro ska ej separera människor det är väl inte guds vilja?

Vi trodde då att detta var det perfekta paret då båda var kristna tillhörde samma kyrka och barnen gick i kristen grundskola och gymnasium sedan. Allt var frid och fröjd tills en dag då kvinnan såg väldigt ledsen ut. För det visade sig att de aldrig trivdes ihop. De ville ha delad vårdnad och trots det så var barnen mest hos pappan och detta gjorde mamman är mer ledsen.

Man kan då rekommendera detta par att söka sig till Advokat vårdnadstvist eftersom kvinnan vill ha barnen lika mycket hos sig som mannen vill.

Det är mycket lättare att söka hjälp än att försöka lösa detta på egen hand. Mannen har bättre ekonomi så barnen väljer att stanna mer med honom då de gör mer saker tillsammans som kostar pengar. Kvinnan har inte lika bra ekonomi då hon mest var sjukskriven eller mammaledig. Hon hamnade i vad man kallar för kvinnofällan dvs är mer hemma som hemmafru än vad mannen är. Mannen kunde då göra karriär och kommer därför klara sig bättre den dagen de går skilja vägar. Man ska alltid lära sig att stå på egna ben vare sig man är en man eller kvinna. För man vet inte vad livet bär med sig och vad som kommer att hända.

Tänk också alltid på att spara pengar för du vet inte vad som händer i framtiden. Du kan bli arbetslös eller som kvinnan ovan skiljer dig och då hamnar i vårdnadstvist pga av sämre ekonomi. Även du som kvinna behöver din trygghet så se till att spara pengar eller studera. Kan du inte göra det heller så se till att skaffa dig ett bra jobb som du kan ha som din trygghet i din framtid. Goda råd är inte alltid så dyra utan det är logiska råd jag ger här i bloggen till mina läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *