Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Förbered dig för Midsommar

Att fira midsommar

Firandet av midsommar ska vara roligt och härligt, men att planera kan vara lite svårare. Blir det med familjen och dans runt midsommarstången eller något annat?

Klassiskt firande

När lupinerna blommar och barn liksom vuxna bär kransar vet man att det är midsommar. Men oavsett vart man är behövs det dekoration för att verkligen fira sommaren! Tänk en fest med familjen vid långa bord dukat med potatis och sill, där härliga vimplar och girlanger hänger ovan i gult och blått. Sprakande färger förtrollar alla. Små men viktiga saker som förhöjer stämningen.

Att äta är viktigt, men att ha roligt är också viktigt. Om du firar nära en gräsmatta kan du ta med ett krocketspel, enkelt och smidigt med underhållning för både vuxna och barn. Men om det istället blir inomhus fungerar sällskapsspel, där det finns en stor variation att välja bland. En annan idé är att skapa en femkamp eller liknande med ett litet pris för vinnaren. Lekarna kan fungera som en röd tråd genom dagen och bli ett naturligt samtalsämne samt alla får ha roligt.

Alternativt firande

För den som inte vill fira midsommar enligt tradition finns alla möjligheter till att testa något nytt. Kanske vill du ha roligt som vuxen med lite dryckesspel, för det är ju trots allt dags att fira.

Dekorationen kan med fördel vara unik med tanke på sällskapet. Några saker som kan hjälpa en är att bestämma ett tema för dagen. Exempelvis kan alla klä ut sig eller så du göra en oförglömlig inredning. Gör maten speciell. Sill och potatis kan bli sushi med japanskt risvin.

Förberedning

Tänk på att kolla i förväg om du redan nu har allt hemma. Ingredienser för mat, dekoration och för dukning (glas, tallrikar, bestick och så vidare). Gör en checklista med allt du behöver och införskaffa det i god tid. Väl på midsommar vill du inte stå där och komma på att något saknas. Besök Partyhallen för att hitta den perfekta utsmyckningen för din midsommar!

Lämna ett svar

Till startsidan