Middag som är färdig på några minuter.
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 msk kapris
1/2 dl olivolja
400 g finkrossade tomater
1 tsk oregano
4 port pasta (gärna chitarra)
salt och svartpeppar
125 g mozzarella
2 dl svarta oliver
Gör så här:
- Skala och hacka vitlöken. Ansa, kärna ur och hacka chilin. Hacka kaprisen grovt.
- Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt vitlök, chili och kapris och stek ca 1 minut. Tillsätt tomatkross och oregano och låt sjuda ca 10 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite pastavatten att späda med.
- Späd grytan med 1 dl pastavatten (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.
- Bryt mozzarellan i små bitar.
- Blanda samman allt tillsammans med oliverna. Toppa med mozzarella och garnera med basilika.
Kryddor kan du klicka hem hos Barrells delikatesser.